Η Ομάδα

Αριστείδης Ασημακόπουλος

Αριστείδης Ασημακόπουλος | Για την Αχαΐα

Αριστείδης Ασημακόπουλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Αριστείδης γεννήθηκε στην Αθήνα (1974). Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (1996). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master of Science in Structural Engineering από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (University of Manchester Institute of Science and Technology, UMIST, 1997), και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στον αντισεισμικό σχεδιασμό μεταλλικών κατασκευών από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (Μάιος 2003).

 

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (1997), του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (1997) και του Ελληνικού Τμήματος Αντισεισμικής Μηχανικής (2015).

 

Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στον Τομέα Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (2004-2006) και από το 2006 εργάζεται στη μελέτη και κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων ως μελετητής, επιβλέπων μηχανικός και σύμβουλος τεχνικών εταιρειών δημοσίων έργων. Είναι ιδρυτικό μέλος της αρχιτεκτονικής εταιρείας Façade (2014). Ασχολείται με τον αθλητισμό, την ιστιοπλοΐα, με ζητήματα υποδομών και θέματα άμυνας-βιομηχανίας και τεχνολογίας, ενώ κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Για την Αχαΐα».